Čeverostazna automatska kuglana otvorena je 29. studenog 1974. godine. U to vrijeme bila je najmodernija kuglana na Karlovačkoj županiji. Kuglanu je otvorio, tada akutalni svjetski prvak u kuglanju, Nikola Dragaš. Kuglanje je bio omiljeni sport i oblik rekreacije tako da je danima prije trebalo rezervirati svoj termin. Od tada do danas kuglana je prošla nekoliko djelomičnih rekonstrukcija, na samom početku staze su bile asfaltne, poslije toga plastične, mijenjani su automati i sl. 2008. godine je napravljen rez, od stare kuglane nije ostao niti najmanji djelić i 26. travnja 2008. godine upriličeno je svečano otvaranje noveDSC_0010 Vollmerove kuglane. Kuglana je licencirana, pa se na njoj mogu održavati i održavaju se državna prvenstva.

Kuglana je od 1974. godine matična kuglana za muški KK „Kupa“ Podbrežje-Ozalj. Ženski kuglački klub „Kupa“ Karlovac, također, od svog osnivanja trenira i kugla domaćinske utakmice na našoj kuglani. Unutar muškog KK „Kupa“ djeluje i Škola kuglanja, koju polazi desetak osnovoškolaca, a Klub povremeno organizira kuglačke turnire kako bi se kuglački sport što više promovirao. Tradicionalno se na kraju kuglačke sezone organizira međunarodni memorijalni noćni turnir pod UV svjetlima „Zvonimir Pavlaković“, kao i novogodišnji turnir pod nazivom „Nostalgija“, jer se umjesto 120, kugla 200 hitaca.

Zvonimir Pavlaković je kuglao rekreativno i za KK „Kupa“ po potrebi. Njegovim stopama je krenuo sin Damir, koji kugla za KK „Kupa“, bavi se trenerskim poslom, sudi kuglačke utakmice i vodi Školu kuglanja za kuglački podmladak. Treća generacija obitelji Pavlaković ostaje vjerna kuglanju, Damirove kćeri Nikolina i Valentina, su kao djeca zavoljele kuglanje. Uz talent i redovite treninge, postale su hrvatske reprezentativke i kuglale za hrvatsku reprezentaciju na svjetskim prvenstvima ( Rijeka 2010., Sarajevo 2011., Zalaegerszeg 2013., Brno 2014.).